אולפן להקלטת פודקאסט - פיקאסט כותבים

אולפן להקלטת פודקאסט

5 ההבדלים בין הקלטת פודקאסט בבית לבין אולפן מקצועי

04/2021

האם זה חשוב להקליט את הפודקאסט שלנו באולפן? מה ההבדל בין הקלטת פודקאסט בבית לבין אולפן? אנחנו פה כדי לענות על הכל.

עולם הפודקאסטים ממשיך להתקדם במהירות הבזק ואיתו אינספור מדריכים וטיפים איך להקליט פודקאסט. כיוון מבורך שמביא סקרנות לתוכן וליצירה אמיתית. רוב המכריע של המדריכים מתייחס לאופן הטכני בוא יש להקליט את הפודקאסט וכאלה המתרכזים יותר בתוכן, בתכנון ובהרכבת התכנים לכדי תכנית פודקאסט מוגמרת.

מבלי לשלול אף טיפ שקיים ברשת, חשוב להדגיש מספר הבדלים מהותיים בין הקלטת פודקאסט בסביבת אולפן ובית הקלטה ביתית. וכמו שהאינטרנט אוהב, יצרנו רשימה של 5 הבדלים עיקריים:

אולפן להקלטת פודקאסט

בדרך לפודקאסט המושלם - עוצרים באולפן?

  1. הבדלי סאונד משמעותיים:
    אז זה נכון שהתוכן הוא המלך של הסיפור הזה. בלי תוכן מעניין ומסקרן שמושך את המאזין להמשיך להקשיב בעיון - זה פשוט לא יעבוד. עם זה, חשוב להבין שאין מאזין שמסוגל להקשיב לתוכן אודיו כמשהו בסאונד פשוט לא נעים. דמיינו שאתם מדברים עם מישהו ובכל פעם מפריע לגם זבוב, זה פשוט מוציא מהריכוז ו.. די מציק. כך גם למאזין, לא כיף לו להקשיב לפצפוצים של המיקרופון, לקפיצת ווליום מפתיעה (כשהתקרבתם למיקרופון), או שנעלמתם איך שעברה משאית ברחוב. האוזן מתעייפת ומשם המאזין עלול לנטוש.

  2. מלא תכנונים אבל בסוף בעיקר התעסקת עם עניינים טכניים.
    זה סיפור מוכר. קשה תמיד להיות אדם אחד בזה. במיוחד שכנראה עוד לומדים את כל זה. לפעמים יוצא שהפוקוס לתוכן, להגשה ולדברים הלא פחות מהותיים בסוף הולך לדברים אחרים.

  3. טיפול אקוסטי ואטימה
    - בהמשך לסעיף הראשון שלנו, חלק גדול מאיך הפודקאסט שלכם נשמע זה הסאונד שלו, שמושפע מאוד מהסביבה בה מקליטים. באולפן מטופל, אקוסטי ללא החזרים מהסביבה ואטום לרעשים: אתם תשמעו ברורים, חדים עם צליל ״מהודק״, ממש כמו ברדיו. גם תחום האטימה חשוב - קשה להפסיק הקלטה באמצע ראיון בכל פעם שיש צפירה של רכב או שהכלב נבח, נכון? אולפן אקוסטי ואטום מוריד מהשיקול את העניינים האלו וההבדלים - עצומים! בתהליך ובתוצאה הסופית אפשר לשמוע בבירור האם הוקלט באולפן מטופל או בסביבה לא מקצועית.

  4. שימוש בציוד נכון ואיכותי
    - אז אנחנו ממשיכים לדבר על מה משפיע על איך אנחנו נשמעים. חלק משמעותי ובלתי נפרד מהשרשרת הזאת כולל את ציוד ההקלטה. באולפנים מקצועיים בדר״כ יש ארסנל קטן של מיקרופונים, כל מיקרופון עם גוון ותגובה אחרת לצליל הנכנס ויתן תוצאה שונה. באולפן מקצועי ידעו לתת את המענה ולשייך את המיקרופון הנכון לאותו אדם עם גוון הקול הספציפי שלו. לדוגמה, הוא נוהג לצעוק או לדבר חזק? יש סוגי מיקרופונים שפשוט לא ידעו להתמודד טוב עם זה ובטיפול לא נכון עלול להשמע מאוד לא נעים.

  5. אוזן ודעה מקצועית
    - לפעמים חשוב לקבל דעה מקצועית שתכוון ותוסיף ליצירה, אין תחליף לניסיון. העטיפה ההפקתית והחשיבה על הפרטים הקטנים בפודקאסט שלכם אומר הכל. איש רדיו בעל ניסיון מתאים, ידע לתת את הכוונה והוראות הבימוי בכדי לקחת את תכנית הפודקאסט צעד אחד קדימה. בנוסף איש טכני המתעסק בעיקר בעניינים הטכניים ובאיך הפודקאסט נשמע ומצלצל יקח את ההפקה אפילו רמה מעל - בסוף חשוב שהמאזין לא יתעייף וירגיש שנעים לו להאזין לטווח ארוך.


סקרנו את ההבדלים העיקריים בין הפקת פודקאסט בסביבה מקצועית לבין הפקה ביתית. עכשיו לפני שתגשו לתכנון הפודקאסט, יש לכם ולכן עוד מידע לשקול בדרך לפודקאסט המושלם!




עוד בפיקאסט כותבים:
איך לעשות פודקאסט? איך מקליטים פודקאסט?



לפרטים נוספים: 03-376-5555


מה עוד?
פודקאסטים להאזנה: